First8

Het begon allemaal in 1999: een team van 8 studenten produceerde een geslaagd idee in een GiPHouse project, het virtuele softwarebedrijf van de Radboud Universiteit Nijmegen. Een project met echte klanten en echte opdrachten met als doel de studenten te laten ervaren hoe zo’n softwareproject verloopt, hoe je met klanten om moet gaan en hoe je een bedrijf runt. First8 wordt de bedrijfsnaam.

Een bedrijf runnen is andere koek, ze komen in contact met Conclusion, waar First8 tot de dag van vandaag bij aangesloten is. Samen met Conclusion bouwt First8 bijvoorbeeld de eerste online betaaldienst in Europa. Sindsdien wordt er door First8 er aan vele succesvolle Java en Open Source projecten in allerlei sectoren gewerkt.

First8 staat voor vakmanschap. Ruim 30 Java developers zetten hun ambitie en talent in en gaan, net als onze klanten voor de beste, nieuwste en vooral geen dertien in een dozijn oplossingen. Slagvaardig, enthousiast en met lef en creativiteit in de Open Source.

We delen kennis en dagen elkaar uit. Vakinhoudelijk, tijdens onderlinge bordspelavonden en andere events. Ook buiten ons eigen team. Zo organiseren wij als partner van Devoxx4Kids twee keer per jaar workshops voor tieners die ons enthousiasme voor programmeren delen. Zijn we Advanced Business Partner van RedHat en uiteraard trotse business partner van NLJUG. Sinds een aantal jaren hebben wij onze naam verbonden aan de Masters of Java. Het officieuze NK Java programmeren, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het framework en de opdrachten.

Ga naar de website